Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapewne na smakerze wiele przepisów na spaghetti już się znalazło, w końcu jest to popularne i klasyczne danie, jednak ja swój "styl" w spaghetti wypracowywałam długo, walcząc z sosami z torebek i słoików i chciałabym się tym "stylem" podzielić... http://ugotowaneserce.blogspot.com/
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 362
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11153
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3889
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1342
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 362
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11153
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3889
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1342
Składniki
Przysmażamy pół kilo mięsa mielonego a gdy już jest gotowe (zazwyczaj po około 10minutach) dodajemy posiekaną jedną niewielką cebulę i ok.4-6 ząbków czosnku(im więcej tym lepiej) i pod przykryciem dusimy około pięciu minut (cebula powinna zmięknąć). Wstawiamy wodę na makaron.
Następnie dodajemy do mięsa dwie puszki pomidorów (najlepiej w kawałkach) i zostawiamy do wrzenia.
Czas na doprawianie-sól i dużo pieprzu (wole pikantne), oregano, bazylia (świeża, siekana) i gotujemy jeszcze troszkę.
Pozostaje nam nałożyć i posypać startym serem ... i szamać ! ;) * Wolę "polewanie" makaronu sosem niż mieszanie na patelni, jednak jeśli wolicie,możecie zrobić inaczej.