Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki makaron dla zabieganych
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2187
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 255
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2187
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 255
Składniki
Pomidorki kroimy na pół, a czosnek drobno szatkujemy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie (powinien być al dente).
Rozgrzewamy oliwę na patelni na średnim ogniu, po nagrzaniu wrzucamy czosnek
Po lekkim zarumienieniu się czosnku dodajemy pomidory.
Kiedy pomidory zaczną rozmiękać dodajemy odrobinę wody z makaronu i szpinak
Ugotowany makaron dodajemy na patelnię i mieszamy z sosem
Wszystko posypujemy parmezanem