Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki makaron dla zabieganych
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 262
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1096
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 262
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1096
Składniki
Pomidorki kroimy na pół, a czosnek drobno szatkujemy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie (powinien być al dente).
Rozgrzewamy oliwę na patelni na średnim ogniu, po nagrzaniu wrzucamy czosnek
Po lekkim zarumienieniu się czosnku dodajemy pomidory.
Kiedy pomidory zaczną rozmiękać dodajemy odrobinę wody z makaronu i szpinak
Ugotowany makaron dodajemy na patelnię i mieszamy z sosem
Wszystko posypujemy parmezanem