Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki makaron dla zabieganych
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1544
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 803
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1544
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 803
Składniki
Pomidorki kroimy na pół, a czosnek drobno szatkujemy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie (powinien być al dente).
Rozgrzewamy oliwę na patelni na średnim ogniu, po nagrzaniu wrzucamy czosnek
Po lekkim zarumienieniu się czosnku dodajemy pomidory.
Kiedy pomidory zaczną rozmiękać dodajemy odrobinę wody z makaronu i szpinak
Ugotowany makaron dodajemy na patelnię i mieszamy z sosem
Wszystko posypujemy parmezanem