Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w wykonaniu, bardzo sycące...
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118409
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8512
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3138
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2279
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1605
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118409
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8512
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3138
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2279
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1605
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Boczek (wędlina) lekko prażymy na suchej patelni, ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy śmietanę, sól, pieprz i szczyptę czosnku. Rukolę tniemy (rwiemy) na drobne.
Odcedzamy makaron, do gorącego makarony wrzucamy wędzonkę i mieszamy. Zalewamy masa śmietanowo-serową, wstawiamy na mały ogień i ok minutę energicznie mieszamy. Podsypujemy rukolą, mieszamy. Nakładamy na talerze, serwujemy od razu. SMACZNEGO