Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w wykonaniu, bardzo sycące...
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17272
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 135
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 119
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4879
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7642
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17272
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 135
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 119
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4879
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7642
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Boczek (wędlina) lekko prażymy na suchej patelni, ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy śmietanę, sól, pieprz i szczyptę czosnku. Rukolę tniemy (rwiemy) na drobne.
Odcedzamy makaron, do gorącego makarony wrzucamy wędzonkę i mieszamy. Zalewamy masa śmietanowo-serową, wstawiamy na mały ogień i ok minutę energicznie mieszamy. Podsypujemy rukolą, mieszamy. Nakładamy na talerze, serwujemy od razu. SMACZNEGO