Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w wykonaniu, bardzo sycące...
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 789
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 589
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 789
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 589
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Boczek (wędlina) lekko prażymy na suchej patelni, ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy śmietanę, sól, pieprz i szczyptę czosnku. Rukolę tniemy (rwiemy) na drobne.
Odcedzamy makaron, do gorącego makarony wrzucamy wędzonkę i mieszamy. Zalewamy masa śmietanowo-serową, wstawiamy na mały ogień i ok minutę energicznie mieszamy. Podsypujemy rukolą, mieszamy. Nakładamy na talerze, serwujemy od razu. SMACZNEGO