Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w wykonaniu, bardzo sycące...
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2624
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2624
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Boczek (wędlina) lekko prażymy na suchej patelni, ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy śmietanę, sól, pieprz i szczyptę czosnku. Rukolę tniemy (rwiemy) na drobne.
Odcedzamy makaron, do gorącego makarony wrzucamy wędzonkę i mieszamy. Zalewamy masa śmietanowo-serową, wstawiamy na mały ogień i ok minutę energicznie mieszamy. Podsypujemy rukolą, mieszamy. Nakładamy na talerze, serwujemy od razu. SMACZNEGO