Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Staropolski krupnik"
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 24
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 238
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 24
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 238
Składniki
Do garnka wlej 6 szklanek wody. Włóż opłukane mięso, obrane marchewki, pietruszkę, seler i listek laurowy. Posól do smaku. Gotuj około 30 minut na małym płomieniu.
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Kaszę opłucz na sitku, dobrze osącz. Z wywaru wyjmij kurczaka oraz warzywa. Odłóż je na bok, a do garnka wrzuć ziemniaki oraz kaszę. Gotuj zupę dalej około 15 minut, aż kasza i ziemniaki będą miękkie.
Wyjęte z wywaru warzywa oraz borowiki pokrój w kostkę albo w słupki. Mięso oddziel od kości, podziel na kawałeczki. Warzywa, borowiki i kurczaka ponownie włóż do zupy. Gotuj razem jeszcze 3–5 minut.
Zupę przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Koperek opłucz, osusz, grubo posiekaj. Gotowy krupnik rozlej do miseczek. Posyp posiekanym koperkiem, ew. koperkiem wymieszanym pół na pół z natką pietruszki.
65 min • Porcja: 275 kcal •Cena porcji: 1,75 złŹródło: Naj