Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Staropolski krupnik"
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 26
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 68
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11696
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 192
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 26
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 68
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11696
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 192
Składniki
Do garnka wlej 6 szklanek wody. Włóż opłukane mięso, obrane marchewki, pietruszkę, seler i listek laurowy. Posól do smaku. Gotuj około 30 minut na małym płomieniu.
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Kaszę opłucz na sitku, dobrze osącz. Z wywaru wyjmij kurczaka oraz warzywa. Odłóż je na bok, a do garnka wrzuć ziemniaki oraz kaszę. Gotuj zupę dalej około 15 minut, aż kasza i ziemniaki będą miękkie.
Wyjęte z wywaru warzywa oraz borowiki pokrój w kostkę albo w słupki. Mięso oddziel od kości, podziel na kawałeczki. Warzywa, borowiki i kurczaka ponownie włóż do zupy. Gotuj razem jeszcze 3–5 minut.
Zupę przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Koperek opłucz, osusz, grubo posiekaj. Gotowy krupnik rozlej do miseczek. Posyp posiekanym koperkiem, ew. koperkiem wymieszanym pół na pół z natką pietruszki.
65 min • Porcja: 275 kcal •Cena porcji: 1,75 złŹródło: Naj