Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niezwykle pyszne i efektowne
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25769
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2815
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1339
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25769
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2815
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1339
Składniki
Porządnie wyszorować ziemniaki (nie obierać) i pogotować je około pół godziny w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przełożyć na blachę polać olejem i oprószyć przyprawą do ziemniaków. Piec pół godziny w temp. 200st. C
Z piersi kurczaka wyciąć 4 spore kawałki na kształt steku. Pieprz roztłuc w moździerzu. Posypać filety pieprzem solą i zalać niewielką ilością oleju
Płatki papieru ryżowego namoczyć w letniej wodzie (pojedynczo), wystarczy dosłownie 10 sekund. Złożyć płatek na pół i ułożyć na nim rukolę, awokado (pokrojone w cienkie paski) oraz cebule (cieniutkie piórka) i zwinąć w rulonik.
Sos do ziemniaków: Grzyby namoczyć wcześniej, pokroić drobno i wymieszać z serkiem chrzanowym. Można dodać przyprawy do ziemniaków.
Winegret: Wymieszać sok z limonki, olej lub oliwę, skórkę z limonki, pieprz i sól. Polać nim ruloniki z sałatką.
Filety z kurczaka najlepiej smażyć parami na suchej patelni po ok 4 minuty z każdej strony, tak żeby był bardziej niż zezłocone i soczyste w środku. Smacznego!!