Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proste danie: świeże grzyby prosto z lasu przyrządzone w gęstym sosie śmietan...
Odsłon: 847
Idealny włoski makaron na czas jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 41
Jesień pachnie jabłkami z cynamonem. Polecam do kawy ciasteczka z jabłkiem.
Odsłon: 129
Przepis dnia
Proste danie: świeże grzyby prosto z lasu przyrządzone w gęstym sosie śmietan...
Odsłon: 847
Idealny włoski makaron na czas jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 41
Jesień pachnie jabłkami z cynamonem. Polecam do kawy ciasteczka z jabłkiem.
Odsłon: 129
Składniki
Steki rozbij, popieprz, usmaż z obu stron na oleju (po ok. 7 min na każdą ze stron). Przełóż. Wylej tłuszcz z patelni, wlej wino, dodaj posiekany tymianek, listek, sos worcester i cukier. Zagotuj, mieszając. Gotuj sos 3 minuty, wyjmij listek. Wkładaj po kawałku masło i rozbijaj sos trzepaczką, przypraw do smaku. Polej steki.