Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Apetycznie podsmażane mięso z lekko pikantnym i słodkim sosem.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 21
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 76
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 527
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 1049
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 65
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 21
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 76
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 527
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 1049
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 65
Składniki
Cebulkę obrać i bardzo drobno pokroić. Pomidory zalać wrzątkiem, opłukać zimną wodą, obrać ze skórki, a następnie pokroić w bardzo drobną kostkę, usuwając przy tym pestki i gniazda szypułek.
Masło stopić w garnku i zeszklić na nim cebulę. Dodać cukier i lekko go skarmelizować, po czym dodać pokrojone pomidory oraz portwajn. Sos gotować około 10 min na małym ogniu.
Steki spłaszczyć nieco dłonią i posypać pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę lub margarynę i obsmażyć na niej steki z obu stron najpierw krótko na dużym ogniu, a potem, w zależności od pożądanego stopnia wysmażenia, od 2 do 8 minut z każdej strony na średnim ogniu.
Sos zmiksować w garnku i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Życzę smacznego :)