Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Surowa polska wędzona kiełbasa"
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1795
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14407
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19509
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13161
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1795
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14407
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19509
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13161
Składniki
Mięso przepuszczam przez maszynkę, dodaję drobno posiekany czosnek, oprószam solą peklową, kuchenną oraz przyprawami. Wstawiam mięso na 2 godz. do lodówki.
Nadziewam mięsem przygotowane jelita (kupuję je w masarni). Oddzielam kiełbasy, skręcając jelita, a na końcu pęt nawijam je na wykałaczkę. Podsuszam kiełbasę w wędzarni na małym ogniu i wędzę ok. 2 godz.Źródło: Kobieta i życie