Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Świderki z łososiem"
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 352
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 500
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1058
Zapewne znasz powiedzenie „wyglądać jak milion dolarów”. Przypomnij je sobie,...
Odsłon: 1445
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 352
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 500
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1058
Zapewne znasz powiedzenie „wyglądać jak milion dolarów”. Przypomnij je sobie,...
Odsłon: 1445
Składniki
Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu, odlej. W osobnym naczyniu ugotuj brokuły (ok. 10 minut), odlej na sicie. Filet z łososia opłucz, osusz, oprósz solą i pieprzem, pokrój w kostkę. Skrop sokiem z cytryny. Oczyść i posiekaj w krążki por.
Na patelni rozgrzej masło, obsmaż kawałki ryby. Dodaj krążki pora. Chwilę smaż razem. Zalej śmietaną. Duś na małym og niu pod przykryciem 10 min. Dodaj makaron i brokuły. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z wiórkami parmezanu.
porcji, czas ok. 40 min; porcja – 380 kcal, cena 5 zł.Źródło: Świat kobiety