Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Świderki z łososiem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 219
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 219
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu, odlej. W osobnym naczyniu ugotuj brokuły (ok. 10 minut), odlej na sicie. Filet z łososia opłucz, osusz, oprósz solą i pieprzem, pokrój w kostkę. Skrop sokiem z cytryny. Oczyść i posiekaj w krążki por.
Na patelni rozgrzej masło, obsmaż kawałki ryby. Dodaj krążki pora. Chwilę smaż razem. Zalej śmietaną. Duś na małym og niu pod przykryciem 10 min. Dodaj makaron i brokuły. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z wiórkami parmezanu.
porcji, czas ok. 40 min; porcja – 380 kcal, cena 5 zł.Źródło: Świat kobiety