Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szakszuka, czyli pomidory z jajkami z patelni"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5512
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1014
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11994
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5120
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1438
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5512
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1014
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11994
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5120
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1438
Składniki
porcje przygot. 30 min, porcja: 280 kcal, cena: 3,50-4,50 zł.
Pomidory sparz, obierz, pokrój na ćwiartki, wykrój szypułki, a miąższ pokrój w kosteczkę. Na niewielkiej patelni (ok. 20 cm średnicy) rozgrzej masło lub olej, wrzuć pokrojony w plasterki czosnek, chwilę smaż (jeśli chcesz dodać pokrojoną wędlinę lub mięso, podsmaż je z czosnkiem).
Pomidory przełóż (wraz z sokiem) na patelnię, dopraw solą, pieprzem, oregano i chili, smaż ok. 4 minuty. Do podsmażonych pomidorów wbij jajka, dopraw je solą. Przykryj i duś ok. 3 minuty lub do czasu, aż białka jajek będą ścięte. Posyp danie posiekaną zieleniną i podaj.Źródło: Świat kobiety