Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szakszuka, czyli pomidory z jajkami z patelni"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4558
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1639
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 498
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4558
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1639
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 498
Składniki
porcje przygot. 30 min, porcja: 280 kcal, cena: 3,50-4,50 zł.
Pomidory sparz, obierz, pokrój na ćwiartki, wykrój szypułki, a miąższ pokrój w kosteczkę. Na niewielkiej patelni (ok. 20 cm średnicy) rozgrzej masło lub olej, wrzuć pokrojony w plasterki czosnek, chwilę smaż (jeśli chcesz dodać pokrojoną wędlinę lub mięso, podsmaż je z czosnkiem).
Pomidory przełóż (wraz z sokiem) na patelnię, dopraw solą, pieprzem, oregano i chili, smaż ok. 4 minuty. Do podsmażonych pomidorów wbij jajka, dopraw je solą. Przykryj i duś ok. 3 minuty lub do czasu, aż białka jajek będą ścięte. Posyp danie posiekaną zieleniną i podaj.Źródło: Świat kobiety