Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki w płaszczyku z ciasta"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10009
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2643
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1771
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 670
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3881
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10009
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2643
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1771
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 670
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3881
Składniki
Ciasto francuskie rozwiń, pozostaw w pokojowej temperaturze przez 20-25 minut, by rozmarzło. Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj go z oliwą oraz odrobiną soli, pieprzu i ziół prowansalskich. Płat francuskiego ciasta posmaruj przyprawioną oliwą. Potnij go na 24 cienkie paski. Każdy z serdelków owiń paskiem ciasta.
Zawiniątka nabij (po cztery sztuki) na długie drewniane patyczki. Szaszłyki ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Ciasto posmaruj jajkiem roztrzepanym z mlekiem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 °C. Piecz przez 15-20 minut.Źródło: Naj