Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki w płaszczyku z ciasta"
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2666
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 296
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9584
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1015
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2666
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 296
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9584
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1015
Składniki
Ciasto francuskie rozwiń, pozostaw w pokojowej temperaturze przez 20-25 minut, by rozmarzło. Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj go z oliwą oraz odrobiną soli, pieprzu i ziół prowansalskich. Płat francuskiego ciasta posmaruj przyprawioną oliwą. Potnij go na 24 cienkie paski. Każdy z serdelków owiń paskiem ciasta.
Zawiniątka nabij (po cztery sztuki) na długie drewniane patyczki. Szaszłyki ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Ciasto posmaruj jajkiem roztrzepanym z mlekiem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 °C. Piecz przez 15-20 minut.Źródło: Naj