Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki w płaszczyku z ciasta"
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 52
Przepis dnia
Propozycja na pikantnego łososia.
Odsłon: 245
Pyszne, puszyste, mięciutkie i delikatne w smaku. Wspaniale smakują zarówno n...
Odsłon: 59
Jeżeli szukasz dania wykwintnego, łączącego w sobie delikatne w smaku mięso w...
Odsłon: 10011
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 52
Przepis dnia
Propozycja na pikantnego łososia.
Odsłon: 245
Pyszne, puszyste, mięciutkie i delikatne w smaku. Wspaniale smakują zarówno n...
Odsłon: 59
Jeżeli szukasz dania wykwintnego, łączącego w sobie delikatne w smaku mięso w...
Odsłon: 10011
Składniki
Ciasto francuskie rozwiń, pozostaw w pokojowej temperaturze przez 20-25 minut, by rozmarzło. Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj go z oliwą oraz odrobiną soli, pieprzu i ziół prowansalskich. Płat francuskiego ciasta posmaruj przyprawioną oliwą. Potnij go na 24 cienkie paski. Każdy z serdelków owiń paskiem ciasta.
Zawiniątka nabij (po cztery sztuki) na długie drewniane patyczki. Szaszłyki ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Ciasto posmaruj jajkiem roztrzepanym z mlekiem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 °C. Piecz przez 15-20 minut.Źródło: Naj