Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki w płaszczyku z ciasta"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5354
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 816
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 938
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5354
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 816
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 938
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Składniki
Ciasto francuskie rozwiń, pozostaw w pokojowej temperaturze przez 20-25 minut, by rozmarzło. Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj go z oliwą oraz odrobiną soli, pieprzu i ziół prowansalskich. Płat francuskiego ciasta posmaruj przyprawioną oliwą. Potnij go na 24 cienkie paski. Każdy z serdelków owiń paskiem ciasta.
Zawiniątka nabij (po cztery sztuki) na długie drewniane patyczki. Szaszłyki ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Ciasto posmaruj jajkiem roztrzepanym z mlekiem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 °C. Piecz przez 15-20 minut.Źródło: Naj