Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki z indyka na zielonej sałacie"
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 181
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 117
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 181
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 117
Składniki
Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z olejem, odrobiną soli i częścią soku z cytryny. Pierś indyka kroimy w kostkę, przekładamy do przygotowanej maceraty i odstawiamy na godzinę.
Sałatę i papryki kroimy w paski, przekładamy do miski. Cebule kroimy na ćwiartki. Szczypiorek siekamy.
Na drewniane patyczki nabijamy na przemian kawałki indyka i cebulę. Szaszłyki smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony ok. 10 minut. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Posypujemy pieprzem i solą.
Do jogurtu dodajemy pozostały sok z cytryny, łyżeczkę octu, posiekany szczypiorek, doprawiamy pieprzem, solą oraz odrobiną cukru, mieszamy. Powstałym sosem polewamy sałatę i paprykę. Na wierzchu układamy jeszcze ciepłe szaszłyki i od razu podajemy.
Czas przygotowania 45 minut. Cena porcji ok. 4,50 zł
Wartość odżywcza porcji 390 kcal Białko 34 g/Tłuszcz 22 g/Węglowodany 8 gŹródło: Rewia