Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki z kurczaka z pomidorową salsą"
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 20
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 122
Świąteczne smaki.
Odsłon: 101
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 20
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 122
Świąteczne smaki.
Odsłon: 101
Składniki
4 porcje • : 15 min • grillowanie: 10 min • 500 kcal/porcja • 7 zł/porcja
Zetrzyj skórkę z limonki. Wyciśnij sok. Obierz mango i usuń pestkę. Zmiksuj miąższ mango z kolendrą, tequillą, skórką i sokiem z limonki. Przypraw do smaku. Natrzyj marynatą polędwiczki, przykryj i wstaw do lodówki na godzinę.
Wymieszaj wszystkie salsy. Dodaj oliwę, przypraw do smaku.
Rozgrzej mocno grill lub patelnię grillową. Polędwiczki ostrożnie nadziej na szpadki do szaszłyków. Posmaruj mięso oliwą. Grilluj z obu stron po 4 minuty. Podawaj od razu, z salsą.Źródło: Olivia