Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki z kurczaka z pomidorową salsą"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7882
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1118
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13651
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7882
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1118
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13651
Składniki
4 porcje • : 15 min • grillowanie: 10 min • 500 kcal/porcja • 7 zł/porcja
Zetrzyj skórkę z limonki. Wyciśnij sok. Obierz mango i usuń pestkę. Zmiksuj miąższ mango z kolendrą, tequillą, skórką i sokiem z limonki. Przypraw do smaku. Natrzyj marynatą polędwiczki, przykryj i wstaw do lodówki na godzinę.
Wymieszaj wszystkie salsy. Dodaj oliwę, przypraw do smaku.
Rozgrzej mocno grill lub patelnię grillową. Polędwiczki ostrożnie nadziej na szpadki do szaszłyków. Posmaruj mięso oliwą. Grilluj z obu stron po 4 minuty. Podawaj od razu, z salsą.Źródło: Olivia