Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki z kurczaka z pomidorową salsą"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3412
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 603
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3743
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 302
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 543
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3412
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 603
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3743
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 302
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 543
Składniki
4 porcje • : 15 min • grillowanie: 10 min • 500 kcal/porcja • 7 zł/porcja
Zetrzyj skórkę z limonki. Wyciśnij sok. Obierz mango i usuń pestkę. Zmiksuj miąższ mango z kolendrą, tequillą, skórką i sokiem z limonki. Przypraw do smaku. Natrzyj marynatą polędwiczki, przykryj i wstaw do lodówki na godzinę.
Wymieszaj wszystkie salsy. Dodaj oliwę, przypraw do smaku.
Rozgrzej mocno grill lub patelnię grillową. Polędwiczki ostrożnie nadziej na szpadki do szaszłyków. Posmaruj mięso oliwą. Grilluj z obu stron po 4 minuty. Podawaj od razu, z salsą.Źródło: Olivia