Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode ziemniaki pieczone na grillu to świetny dodatek do grillowanych mies. Smakują wybornie z musztardowym sosem. Mogą być również pieczone w piekarniku. Miłego grillowania.
Cebula smażona.... banalnie prosty, a jednocześnie tak bardzo wszechstronny d...
Odsłon: 141
Gdy mamy kilkunastu gości i każdy ma ochotę na coś słodkiego, zawsze sprawdza...
Odsłon: 21156
Polędwiczki z kurczaka, pieczarki, makaron w kremowym sosie śmietanowym. Prz...
Odsłon: 104
Cebula smażona.... banalnie prosty, a jednocześnie tak bardzo wszechstronny d...
Odsłon: 141
Gdy mamy kilkunastu gości i każdy ma ochotę na coś słodkiego, zawsze sprawdza...
Odsłon: 21156
Polędwiczki z kurczaka, pieczarki, makaron w kremowym sosie śmietanowym. Prz...
Odsłon: 104
Składniki
Ziemniaki umyć i obgotować przez 10 minut w osolonej wodzie. Cebule pokroić w ćwiartki. Ziemniaki i kawałki cebuli nadziać naprzemiennie na patyczki do szaszłyków. Nadziane ziemniaki i cebule posmarować oliwa i posolić. Ziemniaki grillować do miękkości i do chrupiącej skorki.
Zrobić sos musztardowy: do blendera wrzucić czosnek, sok z cytryny oraz żółtko. Chwile zblendowac. Następnie małym strumyczkiem, cały czas blendujac dodawać oliwę. Zblendowane na gesty majonez składniki przełożyć do osobnej miski. Dodać do niego musztardę, sól i pieprz i dobrze wymieszać. Gotowe ziemniaki podawać z grillowanym mięsem i przygotowanym sosem. Smacznego!