Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode ziemniaki pieczone na grillu to świetny dodatek do grillowanych mies. Smakują wybornie z musztardowym sosem. Mogą być również pieczone w piekarniku. Miłego grillowania.
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 108
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1866
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 249
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6346
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 108
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1866
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 249
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6346
Składniki
Ziemniaki umyć i obgotować przez 10 minut w osolonej wodzie. Cebule pokroić w ćwiartki. Ziemniaki i kawałki cebuli nadziać naprzemiennie na patyczki do szaszłyków. Nadziane ziemniaki i cebule posmarować oliwa i posolić. Ziemniaki grillować do miękkości i do chrupiącej skorki.
Zrobić sos musztardowy: do blendera wrzucić czosnek, sok z cytryny oraz żółtko. Chwile zblendowac. Następnie małym strumyczkiem, cały czas blendujac dodawać oliwę. Zblendowane na gesty majonez składniki przełożyć do osobnej miski. Dodać do niego musztardę, sól i pieprz i dobrze wymieszać. Gotowe ziemniaki podawać z grillowanym mięsem i przygotowanym sosem. Smacznego!