Do góry

Dania główne Przepis na:

Szaszłyki z młodych ziemniaków i cebuli z sosem musztardowym.

Szaszłyki z młodych ziemniaków i cebuli z sosem musztardowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 1504

Dodano:

Odsłon: 331

Młode ziemniaki pieczone na grillu to świetny dodatek do grillowanych mies. Smakują wybornie z musztardowym sosem. Mogą być również pieczone w piekarniku. Miłego grillowania.

Składniki

  • 1 kg młodych ziemniaków
  • 1 biała cebula
  • 1 czerwona cebula
  • 1 -2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól do smaku
  • Sos:
  • 250 ml oliwy z oliwek
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki musztardy
  • sól i pieprz do smaku
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Szaszłyki z młodych ziemniaków i cebuli z sosem musztardowym.

Przygotowanie

  1. Ziemniaki umyć i obgotować przez 10 minut w osolonej wodzie. Cebule pokroić w ćwiartki.

    Ziemniaki i kawałki cebuli nadziać naprzemiennie na patyczki do szaszłyków.
    Nadziane ziemniaki i cebule posmarować oliwa i posolić.

    Ziemniaki grillować do miękkości i do chrupiącej skorki.

  2. Zrobić sos musztardowy: do blendera wrzucić czosnek, sok z cytryny oraz żółtko. Chwile zblendowac. Następnie małym strumyczkiem, cały czas blendujac dodawać oliwę.

    Zblendowane na gesty majonez składniki przełożyć do osobnej miski. Dodać do niego musztardę, sól i pieprz i dobrze wymieszać.
    Gotowe ziemniaki podawać z grillowanym mięsem i przygotowanym sosem.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń