Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki z pesto"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 165
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15541
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 169
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 165
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15541
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 169
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Filety z dorsza umyj, delikatnie posyp solą i skrop sokiem z cytryny. Odstaw do lodówki na godzinę.
Paprykę pokrój w kostkę, a cukinię i cebulkę w plastry. Nadziej na kilka patyczków rybę z cebulą, a na pozostałe pomidorki z cukinią i papryką.
Ułóż szaszłyki na grillu i upiecz, polewając odrobiną oliwy.
Bazylię wrzuć do blendera, zalej oliwą i zmiksuj. Po chwili dorzuć ząbki czosnku, orzeszki ziemne i dosyp tarty parmezan oraz szczyptę soli. Ponownie całość zmiksuj.
Gotowe pesto nałóż do miseczek i podawaj do szaszłyków.
Czas: 40 min. 1 porcja = 270 kcal.Źródło: Kurier TV