Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki z pesto"
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Filety z dorsza umyj, delikatnie posyp solą i skrop sokiem z cytryny. Odstaw do lodówki na godzinę.
Paprykę pokrój w kostkę, a cukinię i cebulkę w plastry. Nadziej na kilka patyczków rybę z cebulą, a na pozostałe pomidorki z cukinią i papryką.
Ułóż szaszłyki na grillu i upiecz, polewając odrobiną oliwy.
Bazylię wrzuć do blendera, zalej oliwą i zmiksuj. Po chwili dorzuć ząbki czosnku, orzeszki ziemne i dosyp tarty parmezan oraz szczyptę soli. Ponownie całość zmiksuj.
Gotowe pesto nałóż do miseczek i podawaj do szaszłyków.
Czas: 40 min. 1 porcja = 270 kcal.Źródło: Kurier TV