Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki z pesto"
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 584
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19713
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 451
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 584
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19713
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 451
Składniki
Filety z dorsza umyj, delikatnie posyp solą i skrop sokiem z cytryny. Odstaw do lodówki na godzinę.
Paprykę pokrój w kostkę, a cukinię i cebulkę w plastry. Nadziej na kilka patyczków rybę z cebulą, a na pozostałe pomidorki z cukinią i papryką.
Ułóż szaszłyki na grillu i upiecz, polewając odrobiną oliwy.
Bazylię wrzuć do blendera, zalej oliwą i zmiksuj. Po chwili dorzuć ząbki czosnku, orzeszki ziemne i dosyp tarty parmezan oraz szczyptę soli. Ponownie całość zmiksuj.
Gotowe pesto nałóż do miseczek i podawaj do szaszłyków.
Czas: 40 min. 1 porcja = 270 kcal.Źródło: Kurier TV