Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki z pieczarkami"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 165
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15541
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 170
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 165
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15541
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 170
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój na kawałki. Cukinię wyszoruj, pokrój w plasterki. Pieczarki opłucz, większe przekrój na połówki. Oczyść papryki, miąższ pokrój na kawałki. Pomidorki koktajlowe umyj, żółte po opłukaniu pokrój.
Przygotuj drewniane patyczki do szaszłyków, namocz je w zimnej wodzie. Na przemian nadziewaj mięso, cukinię, kawałki papryki, pomidorki koktajlowe, pieczarki. Ułóż na tacce.
Obok rozłóż żółte pomidory. Całość skrop olejem, oprósz solą i pieprzem. Grilluj 25 minut.
czas ok. 35 min; porcja – 180 kcal, cena 2,80 złŹródło: Świat kobiety