Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szczodraki na dobry rok"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 166
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 855
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3985
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20000
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 166
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 855
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3985
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20000
Składniki
Drożdże rozpuść w małej ilości ciepłej (nie gorącej) wody z łyżką cukru. Zostaw do wyrośnięcia.
Rozpuść masło, ostudź. Połącz z mąką, cukrem, śmietaną i mlekiem (lub kefirem) oraz drożdżami. Wymieszaj, dodaj białka, ponownie wymieszaj. Pozostaw do wyrośnięcia.
Ciasto podziel na kawałki, uformuj rogaliki lub bułeczki, piecz w piekarniku w temp. 180 st. C ok. 30 minut na złoty kolor.Źródło: 100 rad