Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szczodraki na dobry rok"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7555
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 196
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2314
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 522
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7555
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 196
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2314
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 522
Składniki
Drożdże rozpuść w małej ilości ciepłej (nie gorącej) wody z łyżką cukru. Zostaw do wyrośnięcia.
Rozpuść masło, ostudź. Połącz z mąką, cukrem, śmietaną i mlekiem (lub kefirem) oraz drożdżami. Wymieszaj, dodaj białka, ponownie wymieszaj. Pozostaw do wyrośnięcia.
Ciasto podziel na kawałki, uformuj rogaliki lub bułeczki, piecz w piekarniku w temp. 180 st. C ok. 30 minut na złoty kolor.Źródło: 100 rad