Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sznycle w papilotach"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416547
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416547
Składniki
ok. 50 minut
Fenkuł i obrane marchewki pokroić w plasterki. Sparzoną cytrynę pokroić w cienkie plasterki. Czosnek i imbir obrać, posiekać. Pieczarki pokroić w plasterki. Mięso opłukać, osuszyć. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy z dodatkiem klarowanego masła. Na gorący tłuszcz włożyć sznycle. Zrumienić je z obu stron. Posypać solą i pieprzem.
Przygotować cztery duże kawałki pergaminu. Na każdym położyć po porcji pokrojonych warzyw oraz plasterki cytryny i pieczarek. Poprószyć pieprzem i solą, skropić pozostałą oliwą. Położyć sznycle. Na każdym umieścić liść laurowy, po gałązce rozmarynu i tymianku.
Całość zawinąć w pergamin. Skręcić końce tak, by pakieciki przypominały duże cukierki. Ułożyć je na blasze. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150°C. Piec 30-35 minut.Źródło: Życie na gorąco