Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sznycle w papilotach"
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 129
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13145
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 99
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 129
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13145
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 99
Składniki
ok. 50 minut
Fenkuł i obrane marchewki pokroić w plasterki. Sparzoną cytrynę pokroić w cienkie plasterki. Czosnek i imbir obrać, posiekać. Pieczarki pokroić w plasterki. Mięso opłukać, osuszyć. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy z dodatkiem klarowanego masła. Na gorący tłuszcz włożyć sznycle. Zrumienić je z obu stron. Posypać solą i pieprzem.
Przygotować cztery duże kawałki pergaminu. Na każdym położyć po porcji pokrojonych warzyw oraz plasterki cytryny i pieczarek. Poprószyć pieprzem i solą, skropić pozostałą oliwą. Położyć sznycle. Na każdym umieścić liść laurowy, po gałązce rozmarynu i tymianku.
Całość zawinąć w pergamin. Skręcić końce tak, by pakieciki przypominały duże cukierki. Ułożyć je na blasze. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150°C. Piec 30-35 minut.Źródło: Życie na gorąco