Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sznycle wieprzowe w papryce"
Faszerowany szczupak na Wigilię? Czemu nie! To niezwykle ciekawa i efektowna...
Odsłon: 2029
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 704
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 3814
Faszerowany szczupak na Wigilię? Czemu nie! To niezwykle ciekawa i efektowna...
Odsłon: 2029
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 704
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 3814
Składniki
Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami, strąki oczyść z białych błonek i dokładnie opłucz. Potem osusz je i pokrój na kawałki. Czerwone cebule obierz, potnij w plasterki. Natkę umyj, osusz, oderwij listki i posiekaj je. Kotlety opłucz, wytrzyj. Posyp solą i pieprzem. Potem mięso oprósz 2 łyżkami mąki.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. Włóż przyprawione sznycle. Zrumień kotlety z obu stron. Przełóż do żaroodpornego naczynia. Kolejne 2 łyżki oliwy wymieszaj z resztą mąki, czerwoną cebulą i natką. Na każdym kotlecie połóż po porcji przygotowanej mieszanki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Zapiekaj 15 minut.
Białą cebulę obierz, pokrój w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzej ostatnią łyżkę oliwy. Wrzuć pokrojoną cebulę i kawałeczki papryki. Duś razem przez 5 minut. Podlej bulionem. Duś jeszcze 2 minuty.
Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Jarzynkę z papryki podawaj wraz z kotletami. Znakomitym dodatkiem do tak przyrządzonego mięsa będzie chrupiąca bagietka albo ziemniaki z wody.Źródło: Tina