Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacje z mięsem , jabłkiem i dynią- na słodko...Pycha.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 38
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 38
Składniki
Dynię obrać, usunąć pestki, miąż pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić na ćwiartki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Masło roślin. rozgrzac na patelni, zeszklić na nim cebulę, dodać pokrojoną dynię i ziemniaki. Podlać rosołem, całość gotować 25 min.. Przyprawić do smaku solą, świżo zmielonym pieprzem, octem winn. i odrobiną cukru. Jabłka umyc, usunąć środki z pestkami. Miąż pokroić w cienkie plasterki, dusić kilka minut na masle. Sznycle posypać solą i pieprzem. Plasterki sera podzielić na ćwiartki i ułożyć z plastrami jabłek na sznyclach. Złożyć na pół, spiąć wykałaczkami. Mocno rozgrzać olej na patelni, smarzyć sznycle ok. 10min.z obu stron ( na średnim ogniu),Posypac oregano.Warzywa i sznycle przełożyć na 4 talerze. udekorować natką pietruszki. Podawac na gorąco. Smacznego>>>>