Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacje z mięsem , jabłkiem i dynią- na słodko...Pycha.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34094
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1240
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113556
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34094
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1240
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113556
Składniki
Dynię obrać, usunąć pestki, miąż pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić na ćwiartki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Masło roślin. rozgrzac na patelni, zeszklić na nim cebulę, dodać pokrojoną dynię i ziemniaki. Podlać rosołem, całość gotować 25 min.. Przyprawić do smaku solą, świżo zmielonym pieprzem, octem winn. i odrobiną cukru. Jabłka umyc, usunąć środki z pestkami. Miąż pokroić w cienkie plasterki, dusić kilka minut na masle. Sznycle posypać solą i pieprzem. Plasterki sera podzielić na ćwiartki i ułożyć z plastrami jabłek na sznyclach. Złożyć na pół, spiąć wykałaczkami. Mocno rozgrzać olej na patelni, smarzyć sznycle ok. 10min.z obu stron ( na średnim ogniu),Posypac oregano.Warzywa i sznycle przełożyć na 4 talerze. udekorować natką pietruszki. Podawac na gorąco. Smacznego>>>>