Szpadki z łososia na placuszkach cukiniowych z pomidorkami cherry.

Estetyczne, lekkostrawne, smaczne;-)
Szpadki z łososia na placuszkach cukiniowych z pomidorkami cherry.
Składniki
- filet z łososia, 160 gr
- oliwa, 100 ml
- masło, 30 gr
- cukinia, 100 gr
- ziemniaki ugotowane, 100 g
- Mąka pszenna, 60gr
- pomidorki koktajlowe, 120 gr
- sól, pieprz, szczypta
- cytryna, cząstka
- rozmaryn, galązka
- jajko, 1 szt
Składniki
- filet z łososia, 160 gr
- oliwa, 100 ml
- masło, 30 gr
- cukinia, 100 gr
- ziemniaki ugotowane, 100 g
- Mąka pszenna, 60gr
- pomidorki koktajlowe, 120 gr
- sól, pieprz, szczypta
- cytryna, cząstka
- rozmaryn, galązka
- jajko, 1 szt

Etapy przygotowania
Łososia kroimy w kostkę o grubości 1,5cm na 1,5cm. Nadziewamy na patyczki do szaszłyków, przyprawiamy solą morską oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Rybę smażymy na oliwie z dodatkiem masła.
Przygotowujemy ciasto na placki cukiniowe poprzez dodanie startych: cukini oraz ugotowanych ziemników do tego mąka pszenna, jajko, sól oraz pieprz.
Placuszki smażymy na oliwie aby były rumiane.
Pomidorki koktajlowe smażymy chwilkę na oliwie.
Układamy wszystko na talerzu, dekorujemy rozmarynem oraz cząstką cytryny:-) Smacznego!
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Jednogarnkowe danie z wieprzowiną, warzywami i kaszą jęczmienną. Smak zawdzię...
- Francuska
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Buliony
- Kasze i ryż
- Warzywa
- Cukinia
- Papryka
- Mięso
- Wieprzowina
- Pieczarki
- Przyprawy
- Czosnek
- Szynki
Odsłon: 3927

Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 706
Ostatnio komentowane przepisy

Jednogarnkowe danie z wieprzowiną, warzywami i kaszą jęczmienną. Smak zawdzię...
- Francuska
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Buliony
- Kasze i ryż
- Warzywa
- Cukinia
- Papryka
- Mięso
- Wieprzowina
- Pieczarki
- Przyprawy
- Czosnek
- Szynki
Odsłon: 3927

Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 706



Składniki
- filet z łososia, 160 gr
- oliwa, 100 ml
- masło, 30 gr
- cukinia, 100 gr
- ziemniaki ugotowane, 100 g
- Mąka pszenna, 60gr
- pomidorki koktajlowe, 120 gr
- sól, pieprz, szczypta
- cytryna, cząstka
- rozmaryn, galązka
- jajko, 1 szt
Łososia kroimy w kostkę o grubości 1,5cm na 1,5cm. Nadziewamy na patyczki do szaszłyków, przyprawiamy solą morską oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Rybę smażymy na oliwie z dodatkiem masła.
Przygotowujemy ciasto na placki cukiniowe poprzez dodanie startych: cukini oraz ugotowanych ziemników do tego mąka pszenna, jajko, sól oraz pieprz.
Placuszki smażymy na oliwie aby były rumiane.
Pomidorki koktajlowe smażymy chwilkę na oliwie.
Układamy wszystko na talerzu, dekorujemy rozmarynem oraz cząstką cytryny:-) Smacznego!
pycha:)