Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szparagi z patelni ze stekiem"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15542
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 170
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15542
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 170
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
ok. 30 minut
Mięso opłukać, osuszyć, wrzucić na rozgrzaną na patelni oliwę (2 łyżki), smażyć 6-7 minut z każdej strony. Po usmażeniu mięso odłożyć na talerz na 10 minut, żeby „odpoczęło” (wtedy przy krojeniu nie będzie wyciekać sok), pokroić, doprawić.
Warzywa umyć. Dymkę pokroić w pierścionki, pomidorki przekroić na pół. Orzechy podprażyć na patelni bez tłuszczu. Zdrewniałe końcówki szparagów odciąć, pędy gotować na sztorc, główkami do góry, w osolonej i osłodzonej wodzie 8 min, odcedzić.
Smażyć dymkę na pozostałej oliwie, dodać pomidorki, odcedzone i pokrojone na mniejsze kawałki szparagi, sól, pieprz, orzeszki, sos sojowy, skórkę i sok z cytryny, delikatnie wymieszać z kawałkami steka. Ozdobić posiekaną kolendrą i cząstką limonki.Źródło: Twoje Imperium