Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szparagi z patelni ze stekiem"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4252
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416831
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4252
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416831
Składniki
ok. 30 minut
Mięso opłukać, osuszyć, wrzucić na rozgrzaną na patelni oliwę (2 łyżki), smażyć 6-7 minut z każdej strony. Po usmażeniu mięso odłożyć na talerz na 10 minut, żeby „odpoczęło” (wtedy przy krojeniu nie będzie wyciekać sok), pokroić, doprawić.
Warzywa umyć. Dymkę pokroić w pierścionki, pomidorki przekroić na pół. Orzechy podprażyć na patelni bez tłuszczu. Zdrewniałe końcówki szparagów odciąć, pędy gotować na sztorc, główkami do góry, w osolonej i osłodzonej wodzie 8 min, odcedzić.
Smażyć dymkę na pozostałej oliwie, dodać pomidorki, odcedzone i pokrojone na mniejsze kawałki szparagi, sól, pieprz, orzeszki, sos sojowy, skórkę i sok z cytryny, delikatnie wymieszać z kawałkami steka. Ozdobić posiekaną kolendrą i cząstką limonki.Źródło: Twoje Imperium