Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szpecle z oscypkiem"
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 185
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7976
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 185
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7976
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 40 minut
Kluski ugotować w posolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Dymki oczyścić, pokroić na kawałeczki. Pieczarki i boczniaki oczyścić, pokroić w kawałeczki. Natkę pietruszki opłukać, posiekać.
Na patelni rozgrzać połowę oleju. Wrzucić pieczarki i boczniaki. Smażyć 5 minut. Pod koniec oprószyć solą i pieprzem. Dołożyć dymki i smażyć jeszcze 2 minuty. Zdjąć z patelni.
Na patelni rozgrzać resztę oleju. Kluski odcedzić na sicie, włożyć na rozgrzany tłuszcz. Smażyć 5 minut. Dodać grzyby z dymkami i natkę pietruszki. Oprószyć solą i pieprzem. Wymieszać. Posypać pokruszonym oscypkiem. Podgrzewać chwilę, aż ser zacznie się topić.Źródło: Życie na gorąco