Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szybki barszcz czerwony"
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2720
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 196
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 234
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2720
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 196
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 234
Składniki
Cebulę wbij na widelec, trzymaj nad płomieniem, aż łupinka będzie prawie czarna. Często obracaj, by cebula opaliła się równomiernie ze wszystkich stron.
Suszone buraki oraz włoszczyznę włóż do garnka. Zalej zimną wodą. Dodaj listki laurowe oraz ziarenka ziela angielskiego i pieprzu. Wsyp suszony majeranek. Poczekaj, aż całość zawrze, włóż cebulę, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 15 minut.
Barszczyk posól do smaku. Zdejmij z ognia i przypraw koncentratem buraczanym. Ponownie mocno podgrzej, ale już nie gotuj.
Uszka nałóż do talerzy, zalej gorącym barszczykiem. Przed podaniem zupę udekoruj według uznania.
ok. 25 minut. 1 porcja ok. 240 kcal.Źródło: Tina