Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szybki barszcz czerwony"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4168
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34255
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1871
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113677
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4168
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34255
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1871
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113677
Składniki
Cebulę wbij na widelec, trzymaj nad płomieniem, aż łupinka będzie prawie czarna. Często obracaj, by cebula opaliła się równomiernie ze wszystkich stron.
Suszone buraki oraz włoszczyznę włóż do garnka. Zalej zimną wodą. Dodaj listki laurowe oraz ziarenka ziela angielskiego i pieprzu. Wsyp suszony majeranek. Poczekaj, aż całość zawrze, włóż cebulę, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 15 minut.
Barszczyk posól do smaku. Zdejmij z ognia i przypraw koncentratem buraczanym. Ponownie mocno podgrzej, ale już nie gotuj.
Uszka nałóż do talerzy, zalej gorącym barszczykiem. Przed podaniem zupę udekoruj według uznania.
ok. 25 minut. 1 porcja ok. 240 kcal.Źródło: Tina