Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szybki barszcz czerwony"
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 432
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 31
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 960
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37290
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 432
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 31
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 960
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37290
Składniki
Cebulę wbij na widelec, trzymaj nad płomieniem, aż łupinka będzie prawie czarna. Często obracaj, by cebula opaliła się równomiernie ze wszystkich stron.
Suszone buraki oraz włoszczyznę włóż do garnka. Zalej zimną wodą. Dodaj listki laurowe oraz ziarenka ziela angielskiego i pieprzu. Wsyp suszony majeranek. Poczekaj, aż całość zawrze, włóż cebulę, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 15 minut.
Barszczyk posól do smaku. Zdejmij z ognia i przypraw koncentratem buraczanym. Ponownie mocno podgrzej, ale już nie gotuj.
Uszka nałóż do talerzy, zalej gorącym barszczykiem. Przed podaniem zupę udekoruj według uznania.
ok. 25 minut. 1 porcja ok. 240 kcal.Źródło: Tina