Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szybki barszcz czerwony"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 184
Polecam.
Odsłon: 870
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 167
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9279
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 184
Polecam.
Odsłon: 870
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 167
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9279
Składniki
Cebulę wbij na widelec, trzymaj nad płomieniem, aż łupinka będzie prawie czarna. Często obracaj, by cebula opaliła się równomiernie ze wszystkich stron.
Suszone buraki oraz włoszczyznę włóż do garnka. Zalej zimną wodą. Dodaj listki laurowe oraz ziarenka ziela angielskiego i pieprzu. Wsyp suszony majeranek. Poczekaj, aż całość zawrze, włóż cebulę, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 15 minut.
Barszczyk posól do smaku. Zdejmij z ognia i przypraw koncentratem buraczanym. Ponownie mocno podgrzej, ale już nie gotuj.
Uszka nałóż do talerzy, zalej gorącym barszczykiem. Przed podaniem zupę udekoruj według uznania.
ok. 25 minut. 1 porcja ok. 240 kcal.Źródło: Tina