Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szybki makaron z boczkiem i sosem pomidorowym"
30 min • Porcja 240 kcal • Koszt porcji ok. 3 zł • Przepis na 4 porcje.
Boczek kroję w drobną kostkę, rumienię na patelni i przekładam na papierowy ręcznik, by odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Wytopiony tłuszcz zlewam do słoiczka (przyda się w innym czasie).
Seler obieram i kroję w cieniutkie paseczki. Na patelni po smażeniu boczku (jest tłusta) rumienię seler.
Gdy seler się zrumieni, na patelnię wlewam sos, dolewam 1/2 szklanki wody i wsypuję odsączoną z zalewy fasolę. Zagotowuję. Dodaję podsmażony boczek, dosypuję 1/2 łyżeczki mielonej papryki.
Makaron gotuję w oso lonej wodzie. Odcedzam, dodaję do sosu, mie szam. Posypuję pietruszką lub szczypiorkiem.
Danie na taki dzień, kiedy brak nam czasu, a trzeba szybko nakarmić głodną rodzinę. Iwona Cieplik z MiliczaŹródło: Kobieta i życie
kolejne danie z wykorzystaniem cukinii, smaczny, szybki obiad, polecam :-)
Odsłon: 4569
Makaron z boczkiem to bomba kaloryczna a zarazem prawdziwa eksplozja smaku;)....
Odsłon: 12718
Makaron z białym serem i boczkiem.Proste i smaczne danie.
Odsłon: 231
Z tym przepisem każdy sobie poradzi. Do przygotowania tych lodów będziecie po...
Odsłon: 73
Z tym przepisem każdy sobie poradzi. Do przygotowania tych lodów będziecie po...
Odsłon: 73
Składniki
30 min • Porcja 240 kcal • Koszt porcji ok. 3 zł • Przepis na 4 porcje.
Boczek kroję w drobną kostkę, rumienię na patelni i przekładam na papierowy ręcznik, by odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Wytopiony tłuszcz zlewam do słoiczka (przyda się w innym czasie).
Seler obieram i kroję w cieniutkie paseczki. Na patelni po smażeniu boczku (jest tłusta) rumienię seler.
Gdy seler się zrumieni, na patelnię wlewam sos, dolewam 1/2 szklanki wody i wsypuję odsączoną z zalewy fasolę. Zagotowuję. Dodaję podsmażony boczek, dosypuję 1/2 łyżeczki mielonej papryki.
Makaron gotuję w oso lonej wodzie. Odcedzam, dodaję do sosu, mie szam. Posypuję pietruszką lub szczypiorkiem.
Danie na taki dzień, kiedy brak nam czasu, a trzeba szybko nakarmić głodną rodzinę. Iwona Cieplik z MiliczaŹródło: Kobieta i życie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Dania główne
Kotleciki po bałkańsku
Dania główne
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
Dania główne
Burgery rybne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Faszerowana cukinia jest u nas jednym z ulubionych dań. Farsze robię rozmaite...
Odsłon: 101
Kotleciki po bałkańsku
Kotleciki po bałkańsku to kwintesencja kuchni z tego regionu. Aromatyczne, le...
Odsłon: 4741