Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szybkie spaghetti z oliwkami i rukolą"
Składniki
ok. 20 minut
Pomidory oczyścić z pestek, miąższ pokroić w kosteczkę. Bazylię opłukać, osuszyć, oderwać listki od gałązek. Umyć rukolę, listki sałaty osuszyć, porwać na kawałeczki.
Do miseczki włożyć pomidory, oliwki, rukolę i bazylię. Skropić je oliwą oraz octem balsamicznym. Posypać solą, pieprzem, szczyptą cukru i oregano. Przemieszać i odstawić na bok, by smaki przeniknęły się.
W garnku zagotować posoloną wodę. Włożyć makaron, ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić na sitku, zachować 5-6 łyżek wody z gotowania spaghetti. Makaron wymieszać z przygotowanym sosem i zachowaną wodą. Przed podaniem udekorować listkiem bazylii.Źródło: Życie na gorąco