Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta gruszkowo-czekoladowa"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
Czas przygotowania: 60 minut (bez chłodzenia). Poziom: trudny
Ubij masło z cukrem, a potem stopniowo dodaj jajka i kwaśną śmietanę w temperaturze pokojowej. Na koniec dosyp przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Piecz 35 minut w 170°C.
Odstaw spód do schłodzenia, najlepiej do następnego dnia. Wyjmij spód z formy i rozłóż na nim odcedzone gruszki z kompotu. Rozpuść czekoladę i poczekaj, aż ostygnie. Nie może jednak stwardnieć.
Ubij twaróg z bitą śmietaną i ostrożnie dodaj czekoladę. Natychmiast rozprowadź krem na torcie i wstaw na noc do lodówki. Przed podaniem udekoruj świeżymi gruszkami.Źródło: TV14