Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta na sposób grecki"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 92
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 92
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz i pokrój w średniej wielkości kostkę. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć ziemniaki, przypraw je solą i pieprzem. Mieszając co jakiś czas, smaż na średnim ogniu ok. 10 min. Ostudź
Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej masło. Zeszklij na nim cebulę z czosnkiem. Dołóż mięso mielone. Przypraw na pikantnie solą, pieprzem, gałką muszkatołową oraz tymiankiem. Masę dobrze ostudź. Wbij do niej 1 jajko, dosyp bułkę tartą. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Tortownicę posmaruj tłuszczem, wylep ciastem. Na dno wyłóż przygotowane mięso. Połowę sera feta zmiksuj ze śmietaną i pozostałym jajkiem. Sos przypraw solą, pieprzem i rozsmaruj na mięsie.
Na wierzchu rozłóż podsmażone ziemniaki i pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz 40 min. Pozostały ser feta pokrusz. Papryczki pepperoni osącz z zalewy, pokrój. Składnikami posyp placek 10 min przed końcem pieczenia.Źródło: Tina