Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie w wykonaniu, smaczne, idalne na obiad czy kolację
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4186
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416532
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4186
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416532
Składniki
Płat ciasta francuskiego układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy je przecierem pomidorowym lub sokiem pomiodorowym dosyć obficie pozostawiając ok. 2 cm wolnego brzegu z każdej strony
W międzyczasie kroimy bakłażana na w miarę równej grubości plasterki, solimy, pozostawiamy na durszlaku, aby pozbyć się goryczy ok. 15 minut. Po tym czasie lekko odsączamy. Podobnie kroimy cukinię oraz paprykę. Na sosie pomidorowym układamy rzędami na przemian warzywa, solimy i pieprzymy oraz przyprawiamy świeżym/suszonym tymiankiem. Na koniec lekko skrapiamy oliwą.
Pieczemy ok. 25 - 30 minut w 180 stopniach aż warzywa będą ładnie zgrillowane a brzegi rumiane. Po wyjęciu można pokruszyć fetę