Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie w wykonaniu, smaczne, idalne na obiad czy kolację
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4832
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4774
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44698
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 350
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4832
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4774
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44698
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 350
Składniki
Płat ciasta francuskiego układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy je przecierem pomidorowym lub sokiem pomiodorowym dosyć obficie pozostawiając ok. 2 cm wolnego brzegu z każdej strony
W międzyczasie kroimy bakłażana na w miarę równej grubości plasterki, solimy, pozostawiamy na durszlaku, aby pozbyć się goryczy ok. 15 minut. Po tym czasie lekko odsączamy. Podobnie kroimy cukinię oraz paprykę. Na sosie pomidorowym układamy rzędami na przemian warzywa, solimy i pieprzymy oraz przyprawiamy świeżym/suszonym tymiankiem. Na koniec lekko skrapiamy oliwą.
Pieczemy ok. 25 - 30 minut w 180 stopniach aż warzywa będą ładnie zgrillowane a brzegi rumiane. Po wyjęciu można pokruszyć fetę