Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie w wykonaniu, smaczne, idalne na obiad czy kolację
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 729
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 720
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 409
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3548
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 729
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 720
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 409
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3548
Składniki
Płat ciasta francuskiego układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy je przecierem pomidorowym lub sokiem pomiodorowym dosyć obficie pozostawiając ok. 2 cm wolnego brzegu z każdej strony
W międzyczasie kroimy bakłażana na w miarę równej grubości plasterki, solimy, pozostawiamy na durszlaku, aby pozbyć się goryczy ok. 15 minut. Po tym czasie lekko odsączamy. Podobnie kroimy cukinię oraz paprykę. Na sosie pomidorowym układamy rzędami na przemian warzywa, solimy i pieprzymy oraz przyprawiamy świeżym/suszonym tymiankiem. Na koniec lekko skrapiamy oliwą.
Pieczemy ok. 25 - 30 minut w 180 stopniach aż warzywa będą ładnie zgrillowane a brzegi rumiane. Po wyjęciu można pokruszyć fetę