Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta w greckim stylu"
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 20
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 31
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2667
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 109
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 20
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 31
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2667
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 109
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę, przesmażyć na 2 łyżkach oliwy. Po 10 min smażenia dodać szalotki pokrojone w krążki. Brukselki oczyścić, umyć, przekroić na połówki. Obgotować ok. 10 min w osolonej wodzie.
Mięso usmażyć na łyżce oliwy, wymieszać z ziemniakami, szalotką i brukselką. Doprawić solą, pieprzem, cynamonem i tymiankiem. Zmiksować jaja z jogurtem, wymieszać z masą mięsno-warzywną.
Formę do zapiekania posmarować masłem. Wyłożyć ciastem tak, aby wystawało poza formę, wypełnić masą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C na ok. 30 min.
Do gotowej potrawy możesz podać szybki sos śmietanowy: 250 ml kwaśnej śmietany i sok z cytryny zmiksuj, dopraw solą i pieprzem.
ok. 50 minutŹródło: Twoje Imperium