Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z boczniakiem"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 236
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 18
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 236
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 18
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Składniki
Boczniaka podduś na maśle, wystudź. Paprykę, cebulę i chili pokrój na krążki.
Ser, mleko, śmietanę, jajka, czosnek oraz przyprawy zmiksuj w blenderze.
Ciasto rozłóż na formie żaroodpornej, ponakłuwaj widelcem i lekko podpiecz w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C.
Nałóż na ciasto przygotowane , zalej zmiksowaną masą i ponownie wstaw do piekarnika na 25 minut.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 360. Stopień trudności: łatwy.Źródło: Telemax