Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z boczniakiem"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7947
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1271
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13733
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7947
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1271
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13733
Składniki
Boczniaka podduś na maśle, wystudź. Paprykę, cebulę i chili pokrój na krążki.
Ser, mleko, śmietanę, jajka, czosnek oraz przyprawy zmiksuj w blenderze.
Ciasto rozłóż na formie żaroodpornej, ponakłuwaj widelcem i lekko podpiecz w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C.
Nałóż na ciasto przygotowane , zalej zmiksowaną masą i ponownie wstaw do piekarnika na 25 minut.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 360. Stopień trudności: łatwy.Źródło: Telemax