Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z gruszką i serem pleśniowym"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 145
Polecam.
Odsłon: 779
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 116
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 145
Polecam.
Odsłon: 779
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 116
Składniki
Jajka wbij do miski i roztrzep je ze śmietanką oraz szczyptą soli. Ser pleśniowy drobno pokrój, po czym rozgnieć widelcem. Dodaj do masy jajecznej. Wsyp suszone zioła prowansalskie, świeżo zmielony czarny pieprz oraz kilka porwanych gałązek tymianku.
Rozmrożone ciasto francuskie lekko rozwałkuj i wylep nim dno i boki naczynia do tarty.
Ponakłuwaj ciasto widelcem i wstaw je do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz 15 minut.
Następnie rozłóż na nim pokrojone w plastry gruszki, zalej je masą serową i ponownie wstaw do pieca na kwadrans.
Czas: 40 min 1 porcja = 350 kcalŹródło: Kurier TV