Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z gruszką i serem pleśniowym"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 823
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12570
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 823
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12570
Składniki
Jajka wbij do miski i roztrzep je ze śmietanką oraz szczyptą soli. Ser pleśniowy drobno pokrój, po czym rozgnieć widelcem. Dodaj do masy jajecznej. Wsyp suszone zioła prowansalskie, świeżo zmielony czarny pieprz oraz kilka porwanych gałązek tymianku.
Rozmrożone ciasto francuskie lekko rozwałkuj i wylep nim dno i boki naczynia do tarty.
Ponakłuwaj ciasto widelcem i wstaw je do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz 15 minut.
Następnie rozłóż na nim pokrojone w plastry gruszki, zalej je masą serową i ponownie wstaw do pieca na kwadrans.
Czas: 40 min 1 porcja = 350 kcalŹródło: Kurier TV