Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z gruszką i serem pleśniowym"
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 87
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1204
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 198
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 87
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1204
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 198
Składniki
Jajka wbij do miski i roztrzep je ze śmietanką oraz szczyptą soli. Ser pleśniowy drobno pokrój, po czym rozgnieć widelcem. Dodaj do masy jajecznej. Wsyp suszone zioła prowansalskie, świeżo zmielony czarny pieprz oraz kilka porwanych gałązek tymianku.
Rozmrożone ciasto francuskie lekko rozwałkuj i wylep nim dno i boki naczynia do tarty.
Ponakłuwaj ciasto widelcem i wstaw je do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz 15 minut.
Następnie rozłóż na nim pokrojone w plastry gruszki, zalej je masą serową i ponownie wstaw do pieca na kwadrans.
Czas: 40 min 1 porcja = 350 kcalŹródło: Kurier TV