Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z gruszką i serem pleśniowym"
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 931
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3934
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 18995
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 931
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3934
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 18995
Składniki
Jajka wbij do miski i roztrzep je ze śmietanką oraz szczyptą soli. Ser pleśniowy drobno pokrój, po czym rozgnieć widelcem. Dodaj do masy jajecznej. Wsyp suszone zioła prowansalskie, świeżo zmielony czarny pieprz oraz kilka porwanych gałązek tymianku.
Rozmrożone ciasto francuskie lekko rozwałkuj i wylep nim dno i boki naczynia do tarty.
Ponakłuwaj ciasto widelcem i wstaw je do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz 15 minut.
Następnie rozłóż na nim pokrojone w plastry gruszki, zalej je masą serową i ponownie wstaw do pieca na kwadrans.
Czas: 40 min 1 porcja = 350 kcalŹródło: Kurier TV