Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z gruszką i serem pleśniowym"
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 115
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 835
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 503
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 495
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 115
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 835
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 503
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 495
Składniki
Jajka wbij do miski i roztrzep je ze śmietanką oraz szczyptą soli. Ser pleśniowy drobno pokrój, po czym rozgnieć widelcem. Dodaj do masy jajecznej. Wsyp suszone zioła prowansalskie, świeżo zmielony czarny pieprz oraz kilka porwanych gałązek tymianku.
Rozmrożone ciasto francuskie lekko rozwałkuj i wylep nim dno i boki naczynia do tarty.
Ponakłuwaj ciasto widelcem i wstaw je do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz 15 minut.
Następnie rozłóż na nim pokrojone w plastry gruszki, zalej je masą serową i ponownie wstaw do pieca na kwadrans.
Czas: 40 min 1 porcja = 350 kcalŹródło: Kurier TV