Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z marchewką"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 220
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 160
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 497
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 220
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 160
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 497
Składniki
Ciastem wyłóż dno oraz boki formy do tarty. Spód w kilku miejscach nakłuj widelcem. Przykryj papierem i wysyp suchą fasolę. Piecz 15 minut w temperaturze 180°C, następnie usuń papier z obciążeniem i piecz jeszcze ok. 5 minut.
Marchewki obierz, umyj, przekrój wzdłuż na pół. Wrzuć do wrzącej, osolonej wody, gotuj ok. 5 min. Osącz i przestudź. Ser pokrój w plastry. Do miski wbij jajka, rozmąć widelcem lub trzepaczką. Dodaj śmietankę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną natkę, wymieszaj. Dopraw do smaku gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem.
Masę wylej na podpieczony spód. Na wierzchu rozłóż marchewki oraz plastry sera. Piecz 20-25 minut w temperaturze 180°C, aż masa się zetnie.
50 minut. Porcja: 450 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie