Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z marchewką"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23111
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1273
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104951
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23111
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1273
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104951
Składniki
Ciastem wyłóż dno oraz boki formy do tarty. Spód w kilku miejscach nakłuj widelcem. Przykryj papierem i wysyp suchą fasolę. Piecz 15 minut w temperaturze 180°C, następnie usuń papier z obciążeniem i piecz jeszcze ok. 5 minut.
Marchewki obierz, umyj, przekrój wzdłuż na pół. Wrzuć do wrzącej, osolonej wody, gotuj ok. 5 min. Osącz i przestudź. Ser pokrój w plastry. Do miski wbij jajka, rozmąć widelcem lub trzepaczką. Dodaj śmietankę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną natkę, wymieszaj. Dopraw do smaku gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem.
Masę wylej na podpieczony spód. Na wierzchu rozłóż marchewki oraz plastry sera. Piecz 20-25 minut w temperaturze 180°C, aż masa się zetnie.
50 minut. Porcja: 450 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie