Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z marchewką"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Ciastem wyłóż dno oraz boki formy do tarty. Spód w kilku miejscach nakłuj widelcem. Przykryj papierem i wysyp suchą fasolę. Piecz 15 minut w temperaturze 180°C, następnie usuń papier z obciążeniem i piecz jeszcze ok. 5 minut.
Marchewki obierz, umyj, przekrój wzdłuż na pół. Wrzuć do wrzącej, osolonej wody, gotuj ok. 5 min. Osącz i przestudź. Ser pokrój w plastry. Do miski wbij jajka, rozmąć widelcem lub trzepaczką. Dodaj śmietankę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną natkę, wymieszaj. Dopraw do smaku gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem.
Masę wylej na podpieczony spód. Na wierzchu rozłóż marchewki oraz plastry sera. Piecz 20-25 minut w temperaturze 180°C, aż masa się zetnie.
50 minut. Porcja: 450 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie