Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tartaletki z pieczarkami i wędzoną rybą"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 734
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 161
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 435
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 734
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 161
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 435
Składniki
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu</strong>
Ciasto: masło zagnieć z olejem, mąką, jajkami i łyżeczką soli na elastyczne ciasto. Wylep foremki do tartaletek (również boki).
Farsz: pieczarki obierz, pokrój na plasterki. Natkę posiekaj, ryby pokrój w paski. Jajka lekko roztrzep, oprósz solą. Posmaruj ciasto w foremkach.
Na wierzchu ułóż pieczarki i wędzoną rybę, posyp natką, solą i pieprzem. Piecz ok. 30 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie