Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tartaletki z pieczarkami i wędzoną rybą"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5660
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 246
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35166
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 101
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5660
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 246
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35166
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 101
Składniki
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu</strong>
Ciasto: masło zagnieć z olejem, mąką, jajkami i łyżeczką soli na elastyczne ciasto. Wylep foremki do tartaletek (również boki).
Farsz: pieczarki obierz, pokrój na plasterki. Natkę posiekaj, ryby pokrój w paski. Jajka lekko roztrzep, oprósz solą. Posmaruj ciasto w foremkach.
Na wierzchu ułóż pieczarki i wędzoną rybę, posyp natką, solą i pieprzem. Piecz ok. 30 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie