Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tartaletki z pieczarkami i wędzoną rybą"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 729
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22756
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15132
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4851
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45426
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 729
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22756
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15132
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4851
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45426
Składniki
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu</strong>
Ciasto: masło zagnieć z olejem, mąką, jajkami i łyżeczką soli na elastyczne ciasto. Wylep foremki do tartaletek (również boki).
Farsz: pieczarki obierz, pokrój na plasterki. Natkę posiekaj, ryby pokrój w paski. Jajka lekko roztrzep, oprósz solą. Posmaruj ciasto w foremkach.
Na wierzchu ułóż pieczarki i wędzoną rybę, posyp natką, solą i pieprzem. Piecz ok. 30 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie