Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tartaletki z pieczarkami i wędzoną rybą"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3941
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415288
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2521
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3941
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415288
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2521
Składniki
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu</strong>
Ciasto: masło zagnieć z olejem, mąką, jajkami i łyżeczką soli na elastyczne ciasto. Wylep foremki do tartaletek (również boki).
Farsz: pieczarki obierz, pokrój na plasterki. Natkę posiekaj, ryby pokrój w paski. Jajka lekko roztrzep, oprósz solą. Posmaruj ciasto w foremkach.
Na wierzchu ułóż pieczarki i wędzoną rybę, posyp natką, solą i pieprzem. Piecz ok. 30 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie