Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tatar z granatem i buraczkami"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 894
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2765
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3296
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 894
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2765
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3296
Składniki
Czas przygotowania 30 minut. Cena porcji ok. 4,20 zł
Brokuły dzielimy na różyczki. Odcinamy łodyżki i kroimy na mniejsze kawałki. Gotujemy 5 minut we wrzącej osolonej wodzie, następnie dodajemy różyczki i gotujemy kolejne 5 minut. Odcedzamy i studzimy.
Granat przekrawamy na pół, wyjmujemy pestki. Zostawiamy 2 łyżki pestek do dekoracji. Szalotki kroimy w drobną kostkę, miętę siekamy.
Buraki kroimy na 16 plastów – 8 grubszych i 8 po ok. 8 milimetrów grubości. Parzymy we wrzącej osolonej wodzie 3 minuty, odcedzamy.
Brokuły łączymy z kozim serem, szalotką, pestkami granatu i miętą, mieszamy, rozgniatając widelcem. Doprawiamy pieprzem i solą.
Warzywny tatar przekładamy do szklanki, a następnie wykładamy na ułożony na talerzu grubszy plaster buraka. Wierzch dekorujemy cieńszymi plastrami buraków, listkami mięty i pestkami granatu. Wstawiamy na kilka minut do lodówki, aby danie się schłodziło. Podajemy z bagietką.Źródło: Rewia