Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tatar z granatem i buraczkami"
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 682
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1207
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49551
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1303
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 682
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1207
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49551
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1303
Składniki
Czas przygotowania 30 minut. Cena porcji ok. 4,20 zł
Brokuły dzielimy na różyczki. Odcinamy łodyżki i kroimy na mniejsze kawałki. Gotujemy 5 minut we wrzącej osolonej wodzie, następnie dodajemy różyczki i gotujemy kolejne 5 minut. Odcedzamy i studzimy.
Granat przekrawamy na pół, wyjmujemy pestki. Zostawiamy 2 łyżki pestek do dekoracji. Szalotki kroimy w drobną kostkę, miętę siekamy.
Buraki kroimy na 16 plastów – 8 grubszych i 8 po ok. 8 milimetrów grubości. Parzymy we wrzącej osolonej wodzie 3 minuty, odcedzamy.
Brokuły łączymy z kozim serem, szalotką, pestkami granatu i miętą, mieszamy, rozgniatając widelcem. Doprawiamy pieprzem i solą.
Warzywny tatar przekładamy do szklanki, a następnie wykładamy na ułożony na talerzu grubszy plaster buraka. Wierzch dekorujemy cieńszymi plastrami buraków, listkami mięty i pestkami granatu. Wstawiamy na kilka minut do lodówki, aby danie się schłodziło. Podajemy z bagietką.Źródło: Rewia