Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tatar z granatem i buraczkami"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1377
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1377
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Składniki
Czas przygotowania 30 minut. Cena porcji ok. 4,20 zł
Brokuły dzielimy na różyczki. Odcinamy łodyżki i kroimy na mniejsze kawałki. Gotujemy 5 minut we wrzącej osolonej wodzie, następnie dodajemy różyczki i gotujemy kolejne 5 minut. Odcedzamy i studzimy.
Granat przekrawamy na pół, wyjmujemy pestki. Zostawiamy 2 łyżki pestek do dekoracji. Szalotki kroimy w drobną kostkę, miętę siekamy.
Buraki kroimy na 16 plastów – 8 grubszych i 8 po ok. 8 milimetrów grubości. Parzymy we wrzącej osolonej wodzie 3 minuty, odcedzamy.
Brokuły łączymy z kozim serem, szalotką, pestkami granatu i miętą, mieszamy, rozgniatając widelcem. Doprawiamy pieprzem i solą.
Warzywny tatar przekładamy do szklanki, a następnie wykładamy na ułożony na talerzu grubszy plaster buraka. Wierzch dekorujemy cieńszymi plastrami buraków, listkami mięty i pestkami granatu. Wstawiamy na kilka minut do lodówki, aby danie się schłodziło. Podajemy z bagietką.Źródło: Rewia