Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik śledziowy"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
? Śledzie wyjmij z zalewy, opłucz w zimnej wodzie i namocz przez godzinę w mleku.
Buraki ugotuj w osolonej wodzie w skórce razem z marchewką. Gotowe warzywa ostudź, obierz, po czym zetrzyj na grubej tarce razem z kwaśnymi jabłkami. Starte owoce skrop sokiem z cytryny, by nie ściemniały.
Jajka ugotuj na twardo, a następnie potnij w kosteczkę. Cebulę drobno posiekaj.
Na dnie miseczek rozłóż jabłka, cebulkę i pokrojone w paski śledzie. Na nich umieść marchewkę, jajka i buraki. Warstwy przełóż majonezem.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 330. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax