Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik śledziowy"
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3502
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2997
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 175
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 135
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3502
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2997
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 175
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 135
Składniki
? Śledzie wyjmij z zalewy, opłucz w zimnej wodzie i namocz przez godzinę w mleku.
Buraki ugotuj w osolonej wodzie w skórce razem z marchewką. Gotowe warzywa ostudź, obierz, po czym zetrzyj na grubej tarce razem z kwaśnymi jabłkami. Starte owoce skrop sokiem z cytryny, by nie ściemniały.
Jajka ugotuj na twardo, a następnie potnij w kosteczkę. Cebulę drobno posiekaj.
Na dnie miseczek rozłóż jabłka, cebulkę i pokrojone w paski śledzie. Na nich umieść marchewkę, jajka i buraki. Warstwy przełóż majonezem.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 330. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax