Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 205
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4000
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 371
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 959
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 205
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4000
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 371
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 959
Składniki
Jajka zmiksuj z mlekiem i mąką. Ciasto odstaw pod przykryciem na 30 minut. Potem mocno rozgrzej patelnię, posmaruj ją olejem. Wylewaj niewielkie porcje ciasta i smaż cienkie naleśniki. Trzymaj je w cieple, by nie wystygły.
Banany obierz, pokrój na kawałeczki. Od razu skrop je sokiem z cytryny i rozgnieć widelcem. Twaróg utrzyj z cukrem oraz cukrem waniliowym na gładką masę. Dołóż do niej mus bananowy, dobrze wymieszaj mikserem.
Polewę czekoladową stop według przepisu na opakowaniu. Naleśniki cienko posmaruj kremem, ułóż jeden na drugim, formując tort. Udekoruj polewą i orzechami.Źródło: Naj