Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 138
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 642
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 144
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 138
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 642
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 144
Składniki
Jajka zmiksuj z mlekiem i mąką. Ciasto odstaw pod przykryciem na 30 minut. Potem mocno rozgrzej patelnię, posmaruj ją olejem. Wylewaj niewielkie porcje ciasta i smaż cienkie naleśniki. Trzymaj je w cieple, by nie wystygły.
Banany obierz, pokrój na kawałeczki. Od razu skrop je sokiem z cytryny i rozgnieć widelcem. Twaróg utrzyj z cukrem oraz cukrem waniliowym na gładką masę. Dołóż do niej mus bananowy, dobrze wymieszaj mikserem.
Polewę czekoladową stop według przepisu na opakowaniu. Naleśniki cienko posmaruj kremem, ułóż jeden na drugim, formując tort. Udekoruj polewą i orzechami.Źródło: Naj