Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 353
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 190
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 214
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 289
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 43
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 353
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 190
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 214
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 289
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 43
Składniki
Jajka zmiksuj z mlekiem i mąką. Ciasto odstaw pod przykryciem na 30 minut. Potem mocno rozgrzej patelnię, posmaruj ją olejem. Wylewaj niewielkie porcje ciasta i smaż cienkie naleśniki. Trzymaj je w cieple, by nie wystygły.
Banany obierz, pokrój na kawałeczki. Od razu skrop je sokiem z cytryny i rozgnieć widelcem. Twaróg utrzyj z cukrem oraz cukrem waniliowym na gładką masę. Dołóż do niej mus bananowy, dobrze wymieszaj mikserem.
Polewę czekoladową stop według przepisu na opakowaniu. Naleśniki cienko posmaruj kremem, ułóż jeden na drugim, formując tort. Udekoruj polewą i orzechami.Źródło: Naj