Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7782
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7782
Składniki
Jajka zmiksuj z mlekiem i mąką. Ciasto odstaw pod przykryciem na 30 minut. Potem mocno rozgrzej patelnię, posmaruj ją olejem. Wylewaj niewielkie porcje ciasta i smaż cienkie naleśniki. Trzymaj je w cieple, by nie wystygły.
Banany obierz, pokrój na kawałeczki. Od razu skrop je sokiem z cytryny i rozgnieć widelcem. Twaróg utrzyj z cukrem oraz cukrem waniliowym na gładką masę. Dołóż do niej mus bananowy, dobrze wymieszaj mikserem.
Polewę czekoladową stop według przepisu na opakowaniu. Naleśniki cienko posmaruj kremem, ułóż jeden na drugim, formując tort. Udekoruj polewą i orzechami.Źródło: Naj