Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tortilla diabelska"
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1591
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 968
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1591
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 968
Składniki
Z 5 łyżek oliwy, przyprawy do gyrosa, 1 łyżki ostrej papryki, soli i pieprzu przygotuj bejcę. Mięso opłucz, pokrój w grube paski i włóż do bejcy na 30 minut.
Paprykę, cebulę i czosnek oczyść, pokrój w kostkę i podsmaż na 3 łyżkach oliwy. Dodaj odlaną kukurydzę i fasolkę. Dopraw ostrą papryką, pieprzem cayenne, solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. Usmaż paski mięsa na złoty kolor. Na plackach ułóż umyte liście sałaty, przygotowane warzywa, sos oraz kawałki mięsa. Zwiń całość w rożek.Źródło: Telemax