Do góry

Dania główne Przepis na:

Tortilla diabelska

Tortilla diabelska

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5694

Dodano:

Odsłon: 4

Przepis wart wypróbowania: "Tortilla diabelska"

Składniki

  • 8 placków tortilla
  • 2 piersi kurczaka
  • po 1 papryce żółtej, czerwonej, zielonej
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki ostrej papryki
  • 1 łyżka przyprawy do gyrosa
  • pół łyżeczki pieprzu cayenne
  • sól
  • pieprz
  • 10 łyżek oliwy
  • kilka liści sałaty
  • sos tzatziki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Tortilla diabelska

Przygotowanie

  1. Z 5 łyżek oliwy, przyprawy do gyrosa, 1 łyżki ostrej papryki, soli i pieprzu przygotuj bejcę. Mięso opłucz, pokrój w grube paski i włóż do bejcy na 30 minut.

  2. Paprykę, cebulę i czosnek oczyść, pokrój w kostkę i podsmaż na 3 łyżkach oliwy. Dodaj odlaną kukurydzę i fasolkę. Dopraw ostrą papryką, pieprzem cayenne, solą i pieprzem.

  3. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. Usmaż paski mięsa na złoty kolor. Na plackach ułóż umyte liście sałaty, przygotowane warzywa, sos oraz kawałki mięsa. Zwiń całość w rożek.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń