Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tortilla diabelska"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113604
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113604
Składniki
Z 5 łyżek oliwy, przyprawy do gyrosa, 1 łyżki ostrej papryki, soli i pieprzu przygotuj bejcę. Mięso opłucz, pokrój w grube paski i włóż do bejcy na 30 minut.
Paprykę, cebulę i czosnek oczyść, pokrój w kostkę i podsmaż na 3 łyżkach oliwy. Dodaj odlaną kukurydzę i fasolkę. Dopraw ostrą papryką, pieprzem cayenne, solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. Usmaż paski mięsa na złoty kolor. Na plackach ułóż umyte liście sałaty, przygotowane warzywa, sos oraz kawałki mięsa. Zwiń całość w rożek.Źródło: Telemax