Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tortilla z paellą i sardelami"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413965
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2211
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413965
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2211
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, pokroić w plastry. Cebule obrać, posiekać. Kiełbasę pokroić w talarki, podsmażyć na 2 łyżkach oliwy na żeliwnej patelni, zdjąć.
Na patelni po kiełbasie podsmażyć cebulę na łyżce oliwy, dodać sardele (powinny się prawie rozpuścić), plastry ziemniaków, podlać oliwą, obsmażyć na złoto, dodać kiełbasę, wymieszać delikatnie z gotową paellą.
Jajka rozkłócić, przyprawić, zalać nimi danie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180oC, zapiekać, aż jajka się zetną.
ok. 50 minutŹródło: Twoje Imperium