Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tureckie placki ze szpinakiem, fetą i mięsem (gozleme)"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7983
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 343
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3379
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 620
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7983
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 343
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3379
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 620
Składniki
Wymieszaj mąkę z solą. Wlej partiami wodę i zagnieć elastyczne ciasto (5-6 minut). Przełóż do miski i przykryj.
Na farsz podsmaż na oliwie cebulę i czosnek (3-4 minuty). Wsyp kumin, sumak i chilli, smaż jeszcze minutę. Dodaj mięso, smaż 4-5 minut, mieszając. Podstudź je, następnie wymieszaj z liśćmi szpinaku i serem feta. Przypraw do smaku.
Podziel ciasto na 6 porcji. Rozwałkuj je na prostokąty 20 x 30 cm (podsypując mąką). Nałóż farsz na połowę każdego prostokąta. Przykryj drugą połową, lekko dociśnij.
Rozgrzej dużą patelnię. Posmaruj placki olejem i smaż po 5 minut z każdej strony. Przed podaniem pokrój na trójkąty. Podawaj z cząstkami cytryny i frytkami.Źródło: Olivia