Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tureckie placki ze szpinakiem, fetą i mięsem (gozleme)"
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7222
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2683
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20194
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 582
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 802
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7222
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2683
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20194
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 582
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 802
Składniki
Wymieszaj mąkę z solą. Wlej partiami wodę i zagnieć elastyczne ciasto (5-6 minut). Przełóż do miski i przykryj.
Na farsz podsmaż na oliwie cebulę i czosnek (3-4 minuty). Wsyp kumin, sumak i chilli, smaż jeszcze minutę. Dodaj mięso, smaż 4-5 minut, mieszając. Podstudź je, następnie wymieszaj z liśćmi szpinaku i serem feta. Przypraw do smaku.
Podziel ciasto na 6 porcji. Rozwałkuj je na prostokąty 20 x 30 cm (podsypując mąką). Nałóż farsz na połowę każdego prostokąta. Przykryj drugą połową, lekko dociśnij.
Rozgrzej dużą patelnię. Posmaruj placki olejem i smaż po 5 minut z każdej strony. Przed podaniem pokrój na trójkąty. Podawaj z cząstkami cytryny i frytkami.Źródło: Olivia