Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka kurczaka w płatkach migdałowych i białym winie"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1296
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 805
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1421
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1296
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 805
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1421
Składniki
Olej mieszam z winem, przyprawami, płatkami migdałowymi i ziarnami słonecznika. Do marynaty wkładam podudzia. Nacieram, odstawiam na godzinę.
Mięso z marynatą wkładam do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu układam kawałki masła. Piekę pod przykryciem 90 min w temp. 180°C, kilka razy polewając wytworzonym sosem. 5 min przed końcem odkrywam naczynie, by kurczak się przyrumienił.
Nie wymagają wiele pracy, a efekt znakomity. Ostrej papryki można dodać mniej. Katarzyna Jaworek z MętkowaŹródło: Kobieta i życie