Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka kurczaka w płatkach migdałowych i białym winie"
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 612
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1012
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 204
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2735
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 612
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1012
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 204
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2735
Składniki
Olej mieszam z winem, przyprawami, płatkami migdałowymi i ziarnami słonecznika. Do marynaty wkładam podudzia. Nacieram, odstawiam na godzinę.
Mięso z marynatą wkładam do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu układam kawałki masła. Piekę pod przykryciem 90 min w temp. 180°C, kilka razy polewając wytworzonym sosem. 5 min przed końcem odkrywam naczynie, by kurczak się przyrumienił.
Nie wymagają wiele pracy, a efekt znakomity. Ostrej papryki można dodać mniej. Katarzyna Jaworek z MętkowaŹródło: Kobieta i życie