Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka kurczaka w płatkach migdałowych i białym winie"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 644
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1865
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 406
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 644
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1865
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 406
Składniki
Olej mieszam z winem, przyprawami, płatkami migdałowymi i ziarnami słonecznika. Do marynaty wkładam podudzia. Nacieram, odstawiam na godzinę.
Mięso z marynatą wkładam do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu układam kawałki masła. Piekę pod przykryciem 90 min w temp. 180°C, kilka razy polewając wytworzonym sosem. 5 min przed końcem odkrywam naczynie, by kurczak się przyrumienił.
Nie wymagają wiele pracy, a efekt znakomity. Ostrej papryki można dodać mniej. Katarzyna Jaworek z MętkowaŹródło: Kobieta i życie