Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porcja zawiera 520 kcal
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 454
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 98
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 175
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 133
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 454
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 98
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 175
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 133
Składniki
Cebulę, czosnek i imbir (obrany) pokrój na plastry. Usuń plasterki z chilli i pokrój na paski. Czerwoną i żółtą paprykę pokrój na kawałki. Rozgrzej olej na patelni, wrzuć kminek, podsmaż. Dodaj cebulę i duś pod przykryciem przez 5 minut. Dodaj imbir, czosnek i chilli, po 4 minutach wsyp kurkumę i słodką paprykę. Zamieszaj, włóż na patelnię kawałki kurczaka i papryki. Smaż przez 10 minut, wlej ćwierć szklanki wody. Jogurt zamieszaj z przecierem i wlej do mięsa. Wcześniej dolej ćwierć szklani zimnej wody, aby ochłodzić sos. Zamieszaj gotuj na wolnym ogniu przez 30-40 minut, bez przykrycia. Mieszaj i polewaj mięso jogurtowym sosem.