Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę inna wersja udek - nie wymagają nakładu pracy, nie potrzebują innych dodatków.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7585
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2645
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7585
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2645
Składniki
Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy 1 szklankę wody, olej i surowy ryż. Na ryż wsypujemy zamrożoną jarzynkę (nie rozmrażamy!) - taką, jaką lubimy. Następnie układamy na niej przyprawione udka.
Całość zalewamy wodą z rozpuszczoną kostką rosołową (można użyć rosołek, który został z obiadu) - tak, by jarzyna była zalana+ troszkę udka. Wkładamy do piekarnika na około 1 godzinę (180 stopni).
Smacznego!