Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę inna wersja udek - nie wymagają nakładu pracy, nie potrzebują innych dodatków.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 218
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 359
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 218
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 359
Składniki
Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy 1 szklankę wody, olej i surowy ryż. Na ryż wsypujemy zamrożoną jarzynkę (nie rozmrażamy!) - taką, jaką lubimy. Następnie układamy na niej przyprawione udka.
Całość zalewamy wodą z rozpuszczoną kostką rosołową (można użyć rosołek, który został z obiadu) - tak, by jarzyna była zalana+ troszkę udka. Wkładamy do piekarnika na około 1 godzinę (180 stopni).
Smacznego!