Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka w skorupce kukurydzianej"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4162
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11395
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6531
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5493
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13555
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5341
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4162
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11395
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6531
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5493
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13555
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5341
Składniki
Udka umyj, osusz ręcznikiem papierowym i przełóż do dużej miski. Zalej je maślanką. Przykryj miskę i odstaw na godzinę.
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z majonezem. Wstaw sos do lodówki.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. W oddzielnej misce wymieszaj płatki kukurydziane z przyprawami. Wyjmij udka z maślanki i odsącz. Obtaczaj je w płatkach kukurydzianych i układaj w żaroodpornym naczyniu. Skrop oliwą.
Piecz udka 30-35 minut. Mięso powinno być miękkie, a panierka chrupiąca. Podaj z przygotowanym wcześniej sosem majonezowym.Źródło: Olivia