Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka w skorupce kukurydzianej"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10425
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336764
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4322
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423707
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10425
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336764
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4322
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423707
Składniki
Udka umyj, osusz ręcznikiem papierowym i przełóż do dużej miski. Zalej je maślanką. Przykryj miskę i odstaw na godzinę.
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z majonezem. Wstaw sos do lodówki.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. W oddzielnej misce wymieszaj płatki kukurydziane z przyprawami. Wyjmij udka z maślanki i odsącz. Obtaczaj je w płatkach kukurydzianych i układaj w żaroodpornym naczyniu. Skrop oliwą.
Piecz udka 30-35 minut. Mięso powinno być miękkie, a panierka chrupiąca. Podaj z przygotowanym wcześniej sosem majonezowym.Źródło: Olivia