Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka w skorupce kukurydzianej"
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 224
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 286
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 100
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2172
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 224
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 286
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 100
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2172
Składniki
Udka umyj, osusz ręcznikiem papierowym i przełóż do dużej miski. Zalej je maślanką. Przykryj miskę i odstaw na godzinę.
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z majonezem. Wstaw sos do lodówki.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. W oddzielnej misce wymieszaj płatki kukurydziane z przyprawami. Wyjmij udka z maślanki i odsącz. Obtaczaj je w płatkach kukurydzianych i układaj w żaroodpornym naczyniu. Skrop oliwą.
Piecz udka 30-35 minut. Mięso powinno być miękkie, a panierka chrupiąca. Podaj z przygotowanym wcześniej sosem majonezowym.Źródło: Olivia