Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka w skorupce kukurydzianej"
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18969
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19680
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18969
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19680
Składniki
Udka umyj, osusz ręcznikiem papierowym i przełóż do dużej miski. Zalej je maślanką. Przykryj miskę i odstaw na godzinę.
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z majonezem. Wstaw sos do lodówki.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. W oddzielnej misce wymieszaj płatki kukurydziane z przyprawami. Wyjmij udka z maślanki i odsącz. Obtaczaj je w płatkach kukurydzianych i układaj w żaroodpornym naczyniu. Skrop oliwą.
Piecz udka 30-35 minut. Mięso powinno być miękkie, a panierka chrupiąca. Podaj z przygotowanym wcześniej sosem majonezowym.Źródło: Olivia