Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka w skorupce kukurydzianej

Udka w skorupce kukurydzianej

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7982

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Udka w skorupce kukurydzianej"

Składniki

  • 16 podudzi (tzw. pałek) bez skóry
  • 2 i 1/2 szklanki maślanki
  • 2 i 1/2 szklanki płatków kukurydzianych
  • 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
  • 2 łyżeczki suszonego oregano
  • łyżeczka suszonego czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • szklanka majonezu
  • 4 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Udka w skorupce kukurydzianej

Przygotowanie

  1. Udka umyj, osusz ręcznikiem papierowym i przełóż do dużej miski. Zalej je maślanką. Przykryj miskę i odstaw na godzinę.

  2. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z majonezem. Wstaw sos do lodówki.

  3. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. W oddzielnej misce wymieszaj płatki kukurydziane z przyprawami. Wyjmij udka z maślanki i odsącz. Obtaczaj je w płatkach kukurydzianych i układaj w żaroodpornym naczyniu. Skrop oliwą.

  4. Piecz udka 30-35 minut. Mięso powinno być miękkie, a panierka chrupiąca. Podaj z przygotowanym wcześniej sosem majonezowym.

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń