Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Udźce indyka w czerwonym winie"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 270
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1110
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 270
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1110
Składniki
Udźce umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj dokładnie solą, pieprzem i papryką. Ułóż w naczyniu do zapiekania. Pomarańcze umyj, pokrój w plasterki i włóż między mięso, podobnie postąp z cebulą i limonką. Ząbki czosnku przekrój na pół i umieść w różnych częściach naczynia.
Gałązki rozmarynu ułóż na wierzchu. Całość polej oliwą, dodaj kilka kropel sosu Worcestershire i wlej czerwone wino. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180 °C przez ok. 60 minut. W trakcie pieczenia polewaj powstałym sosem. Pod koniec użyj termoobiegu, aby ładnie zrumienić mięso.Źródło: Na żywo