Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Udźce indyka w czerwonym winie"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27368
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27368
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
Udźce umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj dokładnie solą, pieprzem i papryką. Ułóż w naczyniu do zapiekania. Pomarańcze umyj, pokrój w plasterki i włóż między mięso, podobnie postąp z cebulą i limonką. Ząbki czosnku przekrój na pół i umieść w różnych częściach naczynia.
Gałązki rozmarynu ułóż na wierzchu. Całość polej oliwą, dodaj kilka kropel sosu Worcestershire i wlej czerwone wino. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180 °C przez ok. 60 minut. W trakcie pieczenia polewaj powstałym sosem. Pod koniec użyj termoobiegu, aby ładnie zrumienić mięso.Źródło: Na żywo