Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udziec indyka ze szczypiorkiem"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22628
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14952
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4729
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44760
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 649
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 687
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22628
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14952
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4729
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44760
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 649
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 687
Składniki
Zioła opłucz, osusz, oderwij listki tymianku od gałązek. Potem szczypiorek i tymianek grubo posiekaj. Połowę ziół wymieszaj z 2 łyżkami oleju, łyżką wody i serkiem. Całość zmiksuj na gładką pastę. Przypraw ją do smaku solą oraz pieprzem.
Udziec umyj, wytrzyj do sucha. Mięso posyp z obu stron solą oraz pieprzem. Potem ułóż skórą do dołu. Na płacie mięsa rozsmaruj przygotowaną pastę ziołową. Pozostaw wolne brzegi. Całość zwiń. Roladę obwiąż mocną, bawełnianą nitką. Uformuj owalną pieczeń. Obsmaż ją na pozostałym oleju. Ułóż w żaroodpornym naczyniu posmarowanym olejem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz przez ok. 75 minut.
W tym czasie ziemniaki i marchewkę obierz, opłucz. Warzywa ugotuj do miękkości w lekko posolonej wodzie. Odcedź, jeszcze gorące utrzyj z mlekiem i masłem. Piure przypraw do smaku solą i gałką muszkatołową. Gotową pieczeń przełóż na półmisek. Posyp pozostałymi ziołami. Podawaj z piure ziemniaczano-marchewkowym.
ok. 1 godziny i 30 minut. 1 porcja 750 kcal.Źródło: Tina