Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udziec z dzika"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3846
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414723
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2389
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3846
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414723
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2389
Składniki
Mięso oczyść, opłucz i osusz. Wetrzyj sól, pieprz i obsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Potem przenieś z wypieczonym sosem do brytfanny. Dodaj liść laurowy, tłuczony jałowiec, masło i przykryj.
Mięso wstaw do nagrzanego piekarnika i w 180 st. C piecz przez 50-60 minut. Podczas pieczenia podlewaj wodą i polewaj wypieczonym sosem.
Gdy mięso będzie miękkie, wyjmij, połóż na talerz, owiń folią aluminiową i wstaw w ciepłe miejsce.
Wypieczony sos wygotuj na maśle, poprósz mąką i podlej odrobiną wody. Oczyść grzyby, duże pokrój w kawałki i dodaj do sosu. Wymieszaj i na małym ogniu gotuj przez ok. 15 minut.
Gotowy udziec pokrój w grube plastry. Tuż przed podaniem polej sosem z grzybami. Danie smakuje z makaronem.
Czas przygotowania: 90 minut 320 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień