Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udziec z dzika"
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 64
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10355
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 117
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 64
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10355
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 117
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Składniki
Mięso oczyść, opłucz i osusz. Wetrzyj sól, pieprz i obsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Potem przenieś z wypieczonym sosem do brytfanny. Dodaj liść laurowy, tłuczony jałowiec, masło i przykryj.
Mięso wstaw do nagrzanego piekarnika i w 180 st. C piecz przez 50-60 minut. Podczas pieczenia podlewaj wodą i polewaj wypieczonym sosem.
Gdy mięso będzie miękkie, wyjmij, połóż na talerz, owiń folią aluminiową i wstaw w ciepłe miejsce.
Wypieczony sos wygotuj na maśle, poprósz mąką i podlej odrobiną wody. Oczyść grzyby, duże pokrój w kawałki i dodaj do sosu. Wymieszaj i na małym ogniu gotuj przez ok. 15 minut.
Gotowy udziec pokrój w grube plastry. Tuż przed podaniem polej sosem z grzybami. Danie smakuje z makaronem.
Czas przygotowania: 90 minut 320 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień