Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Udziec z grzybami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
Składniki
Dwie cebule obierz, pokrój w kostkę, zalej litrem wody. Dodaj ocet, przyprawy i zioła oraz cukier. Gotuj 5 minut, wystudź. Mięso włóż do dużego naczynia i zalej marynatą. Odstaw przykryte na dwa dni do lodówki.
Mięso wyjmij z marynaty, osusz. W brytfance podgrzej masło, włóż mięso i przysmaż ze wszystkich stron. Zalej mięso marynatą, dodaj resztę cebuli.
Przykryj i duś na małym ogniu przez 3 godziny. Grzyby przysmaż na oleju z cebulką, dodaj śmietanę z mąką. Zagotuj. Mięso pokrój, podawaj z sosem.
Czas: 4 godzinyŹródło: Dobry Tydzień