Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wątrobianki"
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1389
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 364
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1389
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 364
Składniki
Wątróbki oczyść, przekrój na pół, wrzuć na osolony wrzątek, gotuj 3 min i osącz.
Cebule pokrój w półplasterki, zeszklij na oleju. Skrop wodą, dopraw solą i pieprzem, duś do miękkości. Dodaj wątróbkę i natkę, smaż 5 min.
Z bułeczek zetnij wierzch, wydrąż trochę miąższu, nałóż wątróbkę. Posyp serem, zapiekaj 10 min w 180oC. Podawaj posypane szczypiorkiem.Źródło: Chwila dla Ciebie