Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wątróbka z jabłkiem"
Wątróbkę oczyść z błon (ale nie krój), opłucz, zalej mlekiem i odstaw na 40 min. Cebulę obierz, pokrój w talarki lub piórka. Wątróbkę osącz z mleka i osusz ręcznikiem papierowym, usmaż na gorącym oleju po ok. 5 min z każdej strony, po czym zdejmij z patelni i trzymaj w cieple, a na patelnię wrzuć cebulę i zeszklij.
Ponownie dołóż na patelnię wątróbkę i podlej bulionem lub wodą, dopraw majerankiem, solą i pieprzem. Duś pod przykryciem ok. 10 min. Na koniec dołóż pokrojone w ósemki jabłko (ze skórką) i duś kilka minut, aż nieco zmięknie.Źródło: Świat kobiety
Polecam, bardzo soczysta i aromatyczna.
Odsłon: 20852
Propozycja na smakowitą i delikatną wątróbkę drobiową duszoną z jabłkiem i ce...
Odsłon: 23387
Dyniowo u mnie,dostałam dynię więc ją muszę wykorzystać.Można kombinować na m...
Odsłon: 1087
Przepis dnia
Przepis na szybkie, pożywne i proste w przygotowaniu placuszki z cukinii i bi...
Odsłon: 4621
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 359
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 349
Przepis dnia
Przepis na szybkie, pożywne i proste w przygotowaniu placuszki z cukinii i bi...
Odsłon: 4621
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 359
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 349
Składniki
Wątróbkę oczyść z błon (ale nie krój), opłucz, zalej mlekiem i odstaw na 40 min. Cebulę obierz, pokrój w talarki lub piórka. Wątróbkę osącz z mleka i osusz ręcznikiem papierowym, usmaż na gorącym oleju po ok. 5 min z każdej strony, po czym zdejmij z patelni i trzymaj w cieple, a na patelnię wrzuć cebulę i zeszklij.
Ponownie dołóż na patelnię wątróbkę i podlej bulionem lub wodą, dopraw majerankiem, solą i pieprzem. Duś pod przykryciem ok. 10 min. Na koniec dołóż pokrojone w ósemki jabłko (ze skórką) i duś kilka minut, aż nieco zmięknie.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Schabowy z frytkami i surówką z kapusty kiszonej.
Dania główne
PIRZOLA. Przepyszny grillowany kurczak z pieczonymi warzywami.
Dania główne
ORMIAŃSKA HASZLAMA Z KARKÓWKĄ JAGNIĘCĄ
Dania główne
Pieczony morszczuk w warzywach
Schabowy z frytkami i surówką z kapusty kiszonej.
Kotlet schabowy podany z chrupiącymi frytkami i surówką z kiszonej kapusty or...
Odsłon: 23
PIRZOLA. Przepyszny grillowany kurczak z pieczonymi warzywami.
Słowo PIRZOLA po polsku znaczy posiekać. Tak więc zapraszamy Was do wypróbowa...
Odsłon: 51